Vanillekiks ca 225 g, 300 g mørk chokolade, 3-4 dl fløde, 100 g flormelis, 50 g usaltet smør
- Beklæd en sandkageform ed bagepapir.
- Hak chokoladen meget fint og kom den i en skål.
- I en gryde bringes fløde og flormelis i kog under omrøring. Hæld så langsomt den varme flødeblanding over den finthakkede chokolade.
- Rør samtidig i midten af skålen med små runde bevægelser indtil massen opnår et elastisk og glansfyldt udseende. Lad chokoladeblandingen køle lidt af.
- Imens deles smørret i små stykker. Tilsæt smørstykkerne lidt efter lidt, alt imens der omrøres. Rør det hele godt sammen og stil derefter skålen i køleskabet i ca. 15 minutter.
- Tag chokoladecremen fra køl, og kom nu først et lag ud i bunden af formen. Dæk chokoladelaget med et lag vanillekiks. Så et nyt chokoladelag og så et nyt lag vanillekiks osv. osv.. Husk at slutte af med et lag chokoladecreme.
- Dæk formen til med film og stil kagen på køl indtil dagen efter.
- Skær forsigtigt skiver af kiksekagen inden servering.