Kiksekage

Kiksekage

Vanillekiks ca 225 g, 300 g mørk chokolade, 3-4 dl fløde, 100 g flormelis, 50 g usaltet smør

  1. Beklæd en sandkageform ed bagepapir.
  2. Hak chokoladen meget fint og kom den i en skål.
  3. I en gryde bringes fløde og flormelis i kog under omrøring. Hæld så langsomt den varme flødeblanding over den finthakkede chokolade.
  4. Rør samtidig i midten af skålen med små runde bevægelser indtil massen opnår et elastisk og glansfyldt udseende. Lad chokoladeblandingen køle lidt af.
  5. Imens deles smørret i små stykker. Tilsæt smørstykkerne lidt efter lidt, alt imens der omrøres. Rør det hele godt sammen og stil derefter skålen i køleskabet i ca. 15 minutter.
  6. Tag chokoladecremen fra køl, og kom nu først et lag ud i bunden af formen. Dæk chokoladelaget med et lag vanillekiks. Så et nyt chokoladelag og så et nyt lag vanillekiks osv. osv.. Husk at slutte af med et lag chokoladecreme.
  7. Dæk formen til med film og stil kagen på køl indtil dagen efter.
  8. Skær forsigtigt skiver af kiksekagen inden servering.

Print denne post Print denne post