Lammefilet med bagte rødder, fetacreme og chili

Lam: 500 g lammefilet, 1 spsk. olivenolie til stegning, salt og friskkværnet peber

Bagte rødder: 500 g, rødbeder, 300 g pastinakker, 250 g jordskokker, 3 fed hvidløg, 1 spsk. olivenolie, salt og friskkværnet peber

Fetacreme: 75 g feta, 2 dl græsk yoghurt 10 % , salt og friskkværnet peber, ½ bundt bredbladet persille

Til servering: 1 bundt bredbladet persille, 1 usprøjtet citron, 1 frisk rød chili, Evt. couscous (eller kogte kartofler)

Bagte rødder:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skræl rødbederne, og skær dem i 1 cm tykke skiver.
  3. Skræl pastinakkerne, og skær dem i grove stave.
  4. Skrub jordskokkerne, og skær dem i grove skiver.
  5. Pil hvidløgene, og skær dem i tynde skiver.
  6. Fordel det hele på en bageplade med bagepapir, og vend det sammen med olie, salt og peber.
  7. Bag rødderne i ovnen i 30-35 minutter, til de er møre og gyldne.

Lammefilet: 

  1. Brun lammefileten godt i olie på en pande i et par minutter på hver side.
  2. Krydr med salt og peber.
  3. Læg fileten i ovnen sammen med rødderne i 15-17 minutter.
  4. Tag den ud, og lad den trække kort.

Fetacreme:

  1. Smuldr fetaen i små stykker, og rør dem sammen med græsk yoghurt, salt og peber i en skål.
  2. Skyl persillen, hak den fint, og drys den over fetacremen.

Servering:

  1. Skyl og hak persillen.
  2. Skyl citronen, og riv skallen fint.
  3. Skyl chilien, og hak den fint.
  4. Drys blandingen over de bagte rødder.
  5. Skær lammekødet i skiver, og anret sammen med de bagte rødder og fetacreme.
  6. Spis evt. couscous til.

[Print_link]