Lam: 500 g lammefilet, 1 spsk. olivenolie til stegning, salt og friskkværnet peber
Bagte rødder: 500 g, rødbeder, 300 g pastinakker, 250 g jordskokker, 3 fed hvidløg, 1 spsk. olivenolie, salt og friskkværnet peber
Fetacreme: 75 g feta, 2 dl græsk yoghurt 10 % , salt og friskkværnet peber, ½ bundt bredbladet persille
Til servering: 1 bundt bredbladet persille, 1 usprøjtet citron, 1 frisk rød chili, Evt. couscous (eller kogte kartofler)
Bagte rødder:
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skræl rødbederne, og skær dem i 1 cm tykke skiver.
- Skræl pastinakkerne, og skær dem i grove stave.
- Skrub jordskokkerne, og skær dem i grove skiver.
- Pil hvidløgene, og skær dem i tynde skiver.
- Fordel det hele på en bageplade med bagepapir, og vend det sammen med olie, salt og peber.
- Bag rødderne i ovnen i 30-35 minutter, til de er møre og gyldne.
Lammefilet:
- Brun lammefileten godt i olie på en pande i et par minutter på hver side.
- Krydr med salt og peber.
- Læg fileten i ovnen sammen med rødderne i 15-17 minutter.
- Tag den ud, og lad den trække kort.
Fetacreme:
- Smuldr fetaen i små stykker, og rør dem sammen med græsk yoghurt, salt og peber i en skål.
- Skyl persillen, hak den fint, og drys den over fetacremen.
Servering:
- Skyl og hak persillen.
- Skyl citronen, og riv skallen fint.
- Skyl chilien, og hak den fint.
- Drys blandingen over de bagte rødder.
- Skær lammekødet i skiver, og anret sammen med de bagte rødder og fetacreme.
- Spis evt. couscous til.
[Print_link]