Mazarin med pistacie, mascaponecreme og bær

Pistaciemazarin: 130 g marcipan, 150 g, sukker, 150 g blødt smør, 3, æg,50 g usaltede pistacienødder uden skal, 50 g mel, 1 knsp. salt, 1 usprøjtet limefrugt

Mascarponecreme: ½, vaniljestang, 75 g sukker, 2½ dl sødmælk, 3æggeblommer, 25 g majsstivelse (f.eks. Maizena), 150 g mascarpone

Til servering: 100 g hindbær, 100 g blåbær, 100 g, jordbær, 15 g usaltede pistacienødder uden skal

Pistaciemazarin:

  1. Tænd ovnen på 175 grader, og læg bagepapir i formen.
  2. Riv marcipanen groft, og pisk den sammen med sukker og blødt smør
  3. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk dejen let og luftig.
  4. Kør pistacienødderne til fint mel i en minihakker
  5. Vend pistaciemel, mel og salt i dejen.
  6. Riv limeskallen fint, og rør den i dejen, til den er ensartet.
  7. Fordel dejen i en form på ca , 28 x 18 cm, og bag kagen i ovnen i 20-25 minutter, til den er let gylden og gennembagt.
  8. Afkøl kagen helt på en bagerist, og sæt den derefter på køl i mindst 2 timer.

Mascarponecreme:

  1. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med sukker på et skærebræt.
  2. Bland vaniljestang, vaniljesukker, mælk, æggeblommer og majsstivelse i en gryde, og bring det forsigtigt i kog under omrøring.
  3. Kog i 2-3 minutter under konstant piskning, til cremen tykner.
  4. Kassér vaniljestangen, og hæld cremen i en ren skål.
  5. Dæk med husholdningsfilm direkte over cremen for at undskind-dannelse, og sæt cremen på køl i mindst 3 timer.
  6. Pisk den kolde vaniljecreme lind, så den er uden klumper.
  7. Pisk mascarponen kort igennem, så den også bliver lind.
  8. Vend forsigtigt mascarpone og vaniljecreme sammen med en dejskraber til en ensartet creme.

Servering:

  1. Anret pistaciemazarinen på et fad, og fordel cremen ovenpå i et jævnt lag.
  2. Skyl og tør bærrene, og fordel dem på toppen af kagen.
  3. Pynt med grofthakkede pistacienødder.
  4. Servér straks.
Print denne post Print denne post