Pistaciemazarin: 130 g marcipan, 150 g, sukker, 150 g blødt smør, 3, æg,50 g usaltede pistacienødder uden skal, 50 g mel, 1 knsp. salt, 1 usprøjtet limefrugt
Mascarponecreme: ½, vaniljestang, 75 g sukker, 2½ dl sødmælk, 3æggeblommer, 25 g majsstivelse (f.eks. Maizena), 150 g mascarpone
Til servering: 100 g hindbær, 100 g blåbær, 100 g, jordbær, 15 g usaltede pistacienødder uden skal
Pistaciemazarin:
- Tænd ovnen på 175 grader, og læg bagepapir i formen.
- Riv marcipanen groft, og pisk den sammen med sukker og blødt smør
- Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk dejen let og luftig.
- Kør pistacienødderne til fint mel i en minihakker
- Vend pistaciemel, mel og salt i dejen.
- Riv limeskallen fint, og rør den i dejen, til den er ensartet.
- Fordel dejen i en form på ca , 28 x 18 cm, og bag kagen i ovnen i 20-25 minutter, til den er let gylden og gennembagt.
- Afkøl kagen helt på en bagerist, og sæt den derefter på køl i mindst 2 timer.
Mascarponecreme:
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med sukker på et skærebræt.
- Bland vaniljestang, vaniljesukker, mælk, æggeblommer og majsstivelse i en gryde, og bring det forsigtigt i kog under omrøring.
- Kog i 2-3 minutter under konstant piskning, til cremen tykner.
- Kassér vaniljestangen, og hæld cremen i en ren skål.
- Dæk med husholdningsfilm direkte over cremen for at undskind-dannelse, og sæt cremen på køl i mindst 3 timer.
- Pisk den kolde vaniljecreme lind, så den er uden klumper.
- Pisk mascarponen kort igennem, så den også bliver lind.
- Vend forsigtigt mascarpone og vaniljecreme sammen med en dejskraber til en ensartet creme.
Servering:
- Anret pistaciemazarinen på et fad, og fordel cremen ovenpå i et jævnt lag.
- Skyl og tør bærrene, og fordel dem på toppen af kagen.
- Pynt med grofthakkede pistacienødder.
- Servér straks.