15 g gær, 6 dl, koldt vand, 2 spsk. olivenolie, 100 g havregryn, 100 g fuldkornshvedemel, 500 g italiensk hvedemel (fx tipo 00), 2 tsk. salt, 1 spsk. olivenolie til smørelse
Fyld: 1 spsk. olivenolie, 200 g cherrytomater, 4 stilke frisk rosmarin, 6 skiver parmaskinke, 1 tsk. flagesalt, 5 æg
Udstyr: en bradepande, ca. 25 x 35 cm
- Rør gæren ud i vandet, og tilsæt olie.
- Tilsæt havregryn, de 2 slags mel og salt, og ælt dejen omhyggeligt i 10 minutter – gerne på en røremaskine. Dejen skal stadig være klistret.
- Hæld dejen over i en skål, som er smurt med lidt olie. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og lad dejen hæve i køleskabet i mindst 10 timer, gerne natten over.
- Læg bagepapir i en bradepande, og hæld/skrab dejen deri. Tryk dejen forsigtigt ud, så den dækker hele bunden af formen.
- Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i yderligere 2 timer.
- Tænd ovnen på 225°.
- Dryp en smule olie på fingrene, og lav små fordybninger i dejen med fingrene.
- Skyl tomaterne, og fordel dem oven på dejen sammen med rosmarinkviste og parmaskinke. Dryp med en smule olivenolie, og drys til sidst dejen med flagesalt.
- Bag brødet i ovnen i 15 minutter. Tag brødet ud af ovnen, lav 5 fordybninger i dejen, og slå 1 æg ud i hver fordybning.
- Bag brødet i yderligere 10-15 minutter, til det er gyldent, og æggene er faste.
- Afkøl brødet en smule, og servér det lunt.