Laks med hoisinsauceglace og lækker salat

4 stykker laks,  800 gKartofler, 200 g Spidskål, 1 pose babysalat a ca 125 g, 250 g Cherry- Eller Blommetomater, 2 stk Rødløg, ca 50 g hoisinsauce, Riseddike/Hvidvinseddike, god olivenolie, salt og friskkværnet peber

  1. Klargør kartoflerne med vask og  skær dem i mundrette bidder.
  2. Kog kartoflerne  i usaltet vand til de er helt møre
  3. Skyl kålen, og skær den i mundrette stykker.
  4. Vend kålen i olie, krydr’ med salt og peber.
  5. Krydr´ laksen med salt og lad den trække mens grøntsagerne tilberedes.
  6. Dræn kartoflerne, vend dem  i olie og bag i ovnen på 220 grader på en stor bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Skyl og del tomaterne i halve.
  8. Snit rødløgene ultra-fint.
  9. Kål og tomater fordeles på en anden bageplade med bagepapir og sættes i ovnen under kartoflerne.
  10. Når kålen er faldet sammen efter 5-10 minutter, fordeles rødløg og laksestykker på bagepladen og pensles med hoisin-sauce
  11. Bag kål, tomater og laks  til laksen lige er gennemvarm – mellem 7 og 12 minutter afhængig af ovnen.
  12. skyl salaten og slyng den tør i en salatslynge, mens grøntsager og laks bages
  13. Fordel salat på store tallerkner, og dryp med en ris- eller hvidvinseddike samt olivenolie.
  14. Krydr’ salaten med salt og peber.
  15. Fordel de varme grøntsager ovenpå salaten, og læg til sidst laksen på toppen.

[print link]