4 stykker laks, 800 gKartofler, 200 g Spidskål, 1 pose babysalat a ca 125 g, 250 g Cherry- Eller Blommetomater, 2 stk Rødløg, ca 50 g hoisinsauce, Riseddike/Hvidvinseddike, god olivenolie, salt og friskkværnet peber
- Klargør kartoflerne med vask og skær dem i mundrette bidder.
- Kog kartoflerne i usaltet vand til de er helt møre
- Skyl kålen, og skær den i mundrette stykker.
- Vend kålen i olie, krydr’ med salt og peber.
- Krydr´ laksen med salt og lad den trække mens grøntsagerne tilberedes.
- Dræn kartoflerne, vend dem i olie og bag i ovnen på 220 grader på en stor bageplade beklædt med bagepapir.
- Skyl og del tomaterne i halve.
- Snit rødløgene ultra-fint.
- Kål og tomater fordeles på en anden bageplade med bagepapir og sættes i ovnen under kartoflerne.
- Når kålen er faldet sammen efter 5-10 minutter, fordeles rødløg og laksestykker på bagepladen og pensles med hoisin-sauce
- Bag kål, tomater og laks til laksen lige er gennemvarm – mellem 7 og 12 minutter afhængig af ovnen.
- skyl salaten og slyng den tør i en salatslynge, mens grøntsager og laks bages
- Fordel salat på store tallerkner, og dryp med en ris- eller hvidvinseddike samt olivenolie.
- Krydr’ salaten med salt og peber.
- Fordel de varme grøntsager ovenpå salaten, og læg til sidst laksen på toppen.
[print link]