Ristet rugbrød med spinat, røget laks og spejlæg

Syltede rødløg: 1 rødløg, 1 dl eddike, 1 dl sukker

Sauteret spinat: 250 g frisk spinat, 1 spsk olivenollie til stegning, salt

Spejlæg: 8 æg, 2 spsk olovenolie til stegning, salt og friskkværnet peber

I øvrigt: 8 skiver rugbrød, 8 skiver røget laks, 1 bk karse, 1 tsk tørrede chiliflager

Syltede rødløg:

  1. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver.
  2. Kog eddike og sukker op i en lille gryde, til sukkeret er opløst. læg løgskiverne i gryden, og lad dem småkoge i lagen i 2-3 minutter.
  3. Tag gryden af varmen, og lad rødløg og lage afkøle i 15 minutter.

Sauteret spinat:

  1. Skyl og afdryp spinaten .
  2. Steg spinaten i olie i ca 1 minut, til den falder sammen.
  3. krydr med salt

Spejæg:

  1. Slå æggene ud på en varm pande med olie, og steg dem som spejlæg.
  2. Krydr med salt og peber

Servering:

  1. Rist rugbrødsskiverne sprøde på en brødrister.
  2. Anret rugbrødsskiverne med spinat, røget laks, spejlæg og syltede rødløg, og top med klippet karse og et drys chiliflager.

Server straks.

Print denne post Print denne post