6 personer
Æblekompot: 4 store Ingrid Marie eller Belle de Boskop æbler, 2-3 spsk vand, 40 g sukker,½ økologisk usprøjtet citron, 1 tsk vanillesukker eller ½ vanillestang
Creme: 2 æggeblommer, 3 spsk sukker, 1 spsk Maizena, 1⁄4 liter sødmælk, 1⁄4 liter fløde 38%, 1 tsk vanille
I øvrigt: 150 g letknuste makroner, flødeskum og lidt mynte til pynt
Æblekompot
- Skræl og skær æblerne i grove tern.
- Tilsæt sukker, saft og fintrevet citronskal og vand
- Flæk vanillestangen, skrab kornene ud og kom begge dele op til æblerne
- Bring i kog i en tykbundet gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 5-7 min. til æblerne falder sammen/ kompotterer.
- Tag gryden af varmen og køl æblekompotten ned
- Smag evt til med mere sukker.
Creme
- Rør æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen i en tykbundet gryde.
- Rør mælken i.
- Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning.
- Kog cremen, stadig under piskning, i ca. 1 min.
- Lad cremen køle af i en skål – rør af og til.
- Vend vanille deri, når kompotten er ca 60 grader.
- Pisk fløden til et let skum og vend ca. ¾ af flødeskummet i den kolde creme.
- Gem resten til pynt.
Læg creme, knuste makroner og æblekompot lagvis i høje glas (a ca. 2½ dl). Stil æbletriflien tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pynt med flødeskum og mynte. Server desserten med lange skeer.
Print denne post