Æbletrifli

6 personer

Æblekompot: 4 store Ingrid Marie eller Belle de Boskop  æbler, 2-3 spsk vand, 40 g sukker,½ økologisk usprøjtet citron, 1 tsk vanillesukker eller ½ vanillestang

Creme: 2 æggeblommer, 3 spsk sukker, 1 spsk Maizena, 1⁄4 liter sødmælk, 1⁄4 liter fløde 38%, 1 tsk vanille

I øvrigt: 150 g letknuste makroner, flødeskum og lidt mynte til pynt

Æblekompot

  1. Skræl og skær æblerne i grove tern.
  2. Tilsæt sukker, saft og fintrevet citronskal og vand
  3. Flæk vanillestangen, skrab kornene ud og kom begge dele op til æblerne
  4. Bring i kog i en tykbundet gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 5-7 min.  til æblerne falder sammen/ kompotterer.
  5. Tag gryden af varmen og køl æblekompotten ned
  6. Smag evt til med mere sukker.

Creme

  1. Rør æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen i en tykbundet gryde.
  2. Rør mælken i.
  3. Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning.
  4. Kog cremen, stadig under piskning, i ca. 1 min.
  5. Lad cremen køle af i en skål – rør af og til.
  6. Vend vanille deri, når kompotten er ca 60 grader.
  7. Pisk fløden til et let skum og vend ca. ¾ af flødeskummet i den kolde creme.
  8. Gem resten til pynt.

Læg creme, knuste makroner og æblekompot lagvis i høje glas (a ca. 2½ dl). Stil æbletriflien tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pynt med flødeskum og mynte. Server desserten med lange skeer.

Print denne post Print denne post