Jordbærlagkage

Det her er drømmen af en fødselsdagslagkage. Børnevenlig, men absolut også for voksne. Fundet i et af mine SpisBedre blade – husker ikke lige hvilket

Tid ca. 1 time + tid til køling
(ca. 12 stk.)

Jordbærmousse: 500 g frosne jordbær,100 g sukker, korn af ½ stang vanilje, 4 blade husblas, 2½ dl piskefløde

Sukkerbrødsdej: 4 æg str. L, 120 g sukker, 60 g hvedemel, 60 g kartoffelmel, ½ tsk. bagepulver, lidt sukker til drys

Glasur/pynt: 200 g flormelis, pasteuriserede æggehvider, 2½ dl piskefløde, jordbær , ørk chokolade

Jordbærmousse:

 1. Kom jordbær og sukker i en gryde, og lad dem simre ca. 10 min. ved svag varme. Blend halvdelen af jordbærrene fint, vend dem med resten af jordbærrene, og afkøl.
 2. Udblød husblas i koldt vand i ca. 5 min. Knug vandet fra, og rør det i jordbærgrøden, indtil den er opløst. Sæt jordbærgrøden på køl, indtil den er kold, men endelig ikke stivnet.

Sukkerbrødsdej til kagebunde:

 1. Tænd ovnen på 180 grader.
 2. Pisk æg og sukker hvidt og skummende ca. 10 min. – brug en håndmikser.
 3. Bland hvedemel med kartoffelmel og bagepulver, og sigt det i æggemassen. Fold forsigtigt med en dejskraber, til melet er fordelt. Det er vigtigt, at det foregår forsigtigt, da den indpiskede luft i æggemassen helst ikke må røres ud.
 4. Tegn 2 cirkler (ca. 25 cm i diameter) på 2 stykker bagepapir, og læg dem på to bageplader. Fordel forsigtigt dejen på cirklerne, og bag i 8-10 min., til de er gyldne i overfladen.
 5. Vend bunden ud på et stykke bagepapir drysset med sukker, og lad dem ligge lidt. Træk derefter papiret af bundene.

Glasur/pynt:

 1. Pisk fløden til skum, og vend med jordbærcremen.
 2. Brug evt. en løs ringform, når du lægger lagkagen sammen. Fordel jordbærmoussen på den ene bund. Læg den anden bund ovenpå, og stil kagen tildækket på køl til næste dag.
 3. Rør flormelis med æggehvide til en glasur. Pynt kagen med glasur. Pisk fløden til skum, og kom den i en bollesprøjte. Dekorer kagen. Pynt med friske jordbær og lidt revet mørk chokolade. 

  TIP:
  Du kan selvfølgelig erstatte de hjemmebagte lagkagebunde med dem fra supermarkedet.