Kartoffel-mazarinkage

Mørdej: 180 g mel, 60 g flormelis, 80 g smør, kold æggeblomme

Fyld: 150 g kartofler, 75 g smør, 125 g sukker, 2 æg 75 g mandler eller mandelmel

Overtræk: 100 g chokolade

  1. Bland mel og flormelis og smuldr smørret i og saml dejen med æggeblommen.
  2. Beklæd en smurt tærteform med dejen.
  3. Læg alufolie over dejen og forbag bunden ved 200 grader i 15 minutter.
  4. Skræl kartoflerne og kog dem meget møre og mos dem.
  5. Rør smør og sukker lyst og tilsæt de mosede kartofler, æg og blendede mandler/mandelmelet.
  6. Kom fyldet i den forbagte bund og bag kagen færdig ved 200 grader i 30 minutter.
  7. Drys straks med hakket chokolade, så det smelter ved kagens varme, og glat det ud.

Print denne post Print denne post