Kylling i Römertopf med fennikel og bacon

Start med at fylde begge dele af römertopfen med vand og stil dem til side i mindst ½ time. Når den halve time er gået, lægger du alle ingredienserne i römertofpen og stiller i kold ovn.

Denne opskrift er fundet på timmvladimir.dk.

1 stor økologisk kylling, 1 fennikel skåret i skiver på langs, 1 stort løg skåret i både, 2 dl fløde, 1 dl hvidvin, 1 stor dusk fransk estragon, 1 godt stykke røget bacon i store tern, salt,peber, smør , 2 økologiske citroner

  1. Start med at løsne skindet over brysterne på kyllingen, hele vejen frem til halsen.
  2. Løft kyllingen op i lodret position og drys salt ned i hulrumme mellem bryst og skind.
  3. Læg nu 4 stilke estragon ned i lommerne sammen med 2 stave smør.
  4. Pres evt. det hele lidt sammen ved at trykke let over skindet.
  5. Gnid så kyllingen med masser af citronsaft og salt.
  6. De brugte citroner lægges ind i kyllingen.
  7. Bind lårene sammen og godt ind til kyllinge, så det hele bliver færdigt samtidig.
  8. Læg de øvrige ingredienser i römertopfen og kyllingen oven på. Læg låget på og stil i kold ovn.
  9. Tænd ovnen og stil den på 200 grader. Efter 1½ time tages låget af og ovnen sættes på grill.
  10. Tag kyllingen ud efter 10 minutter, lad den hvile i 10 minutter.
  11. Man kan overføre saucen til en gryde og reducere den i hviletiden, men det er ikke strengt nødvendigt.
  12. Smag evt til med citron, salt og peber.

Server med nye danske kartofler eller kartoffelmos og hjemmelavet agurkesalat.

Print denne post Print denne post