6 løg, 30 g smør, 2 spsk mel, 2 dl hvidvin ( alternativt øl), 1 1/4 dl grønsagsboullion, 1 laurbærblad, 3 stilke timian, salt, friskkværnet peber
Tilbehør: 1 flutes, 100 g revet mozarella
- Pil og skær løgene i tynde skiver.
- Steg løgringene ved middel varme i smør, så de bliver gennemsigtige uden at tage farve.
- Drys mel over løgene, tilsæt hvidvin og lad det bruse af.
- Hæld bouillon over og bring suppen i kog.
- Tilsæt laurbær, timian, salt og peber og lad suppen småkoge i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 250 grader, så grillfunktionen aktiveres.
- Skær flutes i skiver og læg dem på bagepapir på en bageplade.
- Drys flutes-skiverne med revet ost og gratiner i ovnen til osten er smeltet og let gylden.
- Fjern laurbær og timian fra suppen og smag til med salt og peber inden den serveres med de gratinerede ostebrød.