Fromage med ingefær og chokoladesauce (6 personer)

Fromage: 50 g syltet ingefær i lage, 4 blade husblas, 3/4 dl sukkerlage fra de syltede ingefær, 1½-2 spsk citronsaft, 2 bægre æggehvide, kornene fra 1 vanillestang, 3 dl fløde

Chokoladesauce: 100 g mørk chokolade, 2 spsk sukkerlage fra de syltede ingefær, 1 spsk rom, 1 dl kaffefløde 9%

Pynt mynte eller citronmelisse

Fromage:

  1. Skær de syltede ingefær i meget små tern.
  2. Kom husblas i koldt vand og ld dem ligge i a 6 minutter.
  3. Tag husblasen op af vandet og pres overskydende vand væk.
  4. Varm ingefærlag tilsat citronsaft op til ca 40 grader, og hæld den i sen skål med den bløde husblas.
  5. Rør til husblasen er opløst og tilsæt den hakkede ingefær. Pisk æggehviderne stive, skrab kornene fra vanillen ud i fløden og pisk denne til skum.
  6. Vend æggehvider og flødeskum med ingefærblandingen og hæld det dernæst i en eller 6 passende form(e).
  7. Sæt fromagen på køl i mindst 2 timer.

Chokoladesauce:

  1. Hak chokoladen og smelt den over vandbad sammen med ingefærlage, rom og kaffefløde.
  2. Pisk, til chokoladen er smeltet og saucen er jævn.
  3. Tag saucen fra varmen og lad den hvile ved stuetemperatur til den skal serveres.

Ved servering dryp lidt chokoladesauce over fromagen og server resten dertil. Pynt med citronmelisse eller mynte.

[print_link)