Fromage: 50 g syltet ingefær i lage, 4 blade husblas, 3/4 dl sukkerlage fra de syltede ingefær, 1½-2 spsk citronsaft, 2 bægre æggehvide, kornene fra 1 vanillestang, 3 dl fløde
Chokoladesauce: 100 g mørk chokolade, 2 spsk sukkerlage fra de syltede ingefær, 1 spsk rom, 1 dl kaffefløde 9%
Pynt mynte eller citronmelisse
Fromage:
- Skær de syltede ingefær i meget små tern.
- Kom husblas i koldt vand og ld dem ligge i a 6 minutter.
- Tag husblasen op af vandet og pres overskydende vand væk.
- Varm ingefærlag tilsat citronsaft op til ca 40 grader, og hæld den i sen skål med den bløde husblas.
- Rør til husblasen er opløst og tilsæt den hakkede ingefær. Pisk æggehviderne stive, skrab kornene fra vanillen ud i fløden og pisk denne til skum.
- Vend æggehvider og flødeskum med ingefærblandingen og hæld det dernæst i en eller 6 passende form(e).
- Sæt fromagen på køl i mindst 2 timer.
Chokoladesauce:
- Hak chokoladen og smelt den over vandbad sammen med ingefærlage, rom og kaffefløde.
- Pisk, til chokoladen er smeltet og saucen er jævn.
- Tag saucen fra varmen og lad den hvile ved stuetemperatur til den skal serveres.
Ved servering dryp lidt chokoladesauce over fromagen og server resten dertil. Pynt med citronmelisse eller mynte.
[print_link)