Nøddekurve

8 stk

100 g hasselnøddekerner, 100 g smør, 100 g flormelis, 2 spsk fløde, 1 spsk mel

  1. Mal eller hak nødderne meget fint.
  2. Blad nødderne med de øvrige ingredienser i en tykbundet gryde og varm op under omrøring. Kog bandingen op og lad den køle lidt af bagefter.
  3. Tegn på 2 stykker bagepapir 8 cirkler med en diameter på ca 12 cm.
  4. Fordel dejen i de 8 cirkler, helt ud til stegerne.
  5. Sæt een plade af gangen i ovnen ved 200 grader.
  6. Bag hver plade ca 6 minutter til de er gyldne.
  7. Lad kagerne køle lidt af inden de løftes af med en palet og lægges over et omvendtstående glas.
  8. Tryk forsigtigt kagen ned over glasset og lad derefter kagerne køle hel af.

Kurvene kan fyldes med mange forskellige lækre sager: flere slags is, friske frugter med råcreme eller flødeskum.

Print denne post Print denne post