50 g hasselnøddekerner, 200 g blød nougat, 1/2 dl god portvin, 1 tsk revet appelsinskal, 1/2 l piskefløde, 2 past. æggehvider, 1 spsk sukker
- Hak nødderne groft og rist dem på en tør pande i 4-5 minutter.
- Rør jævnligt under ristningen og læg efter-følgende nødderne til afkøling på køkkerulle.
- Skær nougaten i mindre tern og smelt den over vandbad sammen med portvinen.
- Rør forsigtigt appelsinskal i nougat/portvinsblandingen.
- Pisk fløden stiv og vend den med nougat/portvins/appelsinblandingen.
- Pisk hviderne stive og vend dem i sammen med nødderne.
- Hæld massen i en form og sæt i fryseren i mindst 5-6 timer, rør i isen et par gange under indfrysningen, så undgår man krystallisering og at nødderne falder til bunds.
Server isen vendt ud af formen, med et drys høvlet mørk chokolade.