1 kylling, 2 tsk salt, 2 spsk smeltet smør, 2 spsk citronsaft, 2 spsk lys portvin el hvidvin
Sauce: 3 dl hønseboullion, 2 dl cremefraiche, 1 dl lys portvin el hvidvin, lidt salt, 50 g smuttede flækkede ristede mandler, 200 g grønne druer, (udstenede og varmet i smør og citronsaft)
- Skær kyllingen i stykker og smør den med salt på indersiden og pensl med udvendigt med en blanding af citronsaft, vin og smeltet smør.
- Smør et ildfast fad og læg kyllingen deri. Sæt fadet i en 230 grader varm ovn i 45-60 minutter, hæld jævnligt lidt hønseboullion over kyllingestykkerne under stegningen.
- Efter stegningen hældes boullionen fra fadet i en gryde (sies) og dette koges med cremefraiche og vin, til saucen er glat og jævn. Smag til med salt og peber.
- Tilsæt halvdelen af mandler og druer og brug resten til at pynte på fadet med kyllingestykkerne.
Serveres med lune flutes, grøn salat og ris