Jordbærfromage

Ca. 300 g jordbær, 6 blade husblas, saften af 1 citron, 3 past. æggehvider, 3 dl fløde, 3 past. æggeblommer, 175 g sukker

Pynt: jordbær og lidt citronmelisse eller mynte

  1. Skyl bærrene, nip dem, og læg dem til afdrypning på et rent, tørt viskestykke.
  2. Skær jordbærene i skiver.
  3. Læg husblasen i koldt vand i 6-8 minutter, imens piskes æggeblommerne med sukker til en luftig æggesnaps. varm citronsaften op.
  4. Husblasen trykkes fri for vand og lægges i den varme citronsaft.
  5. Når blandingen er godt og vel fingervarm, røres den i æggesnapsen.
  6. Æggehvider og fløde piskes stift hver for sig.
  7. Først vendes fløden med æggecremen, dernæst de snittede jordbær, og til sidst hviderne.
  8. Det hele blandes godt med forsigtigt, og hældes derefter i en skyllet skål, der kan rumme 2 L.
  9. Formes stilles koldt med det samme og kan forventes klar til servering efter 3-4 timer.

Fromagen kan vendes ud på et fad, den holder fint formen

Pynt med jordbær og grønt

Print denne post Print denne post