Ca. 300 g jordbær, 6 blade husblas, saften af 1 citron, 3 past. æggehvider, 3 dl fløde, 3 past. æggeblommer, 175 g sukker
Pynt: jordbær og lidt citronmelisse eller mynte
- Skyl bærrene, nip dem, og læg dem til afdrypning på et rent, tørt viskestykke.
- Skær jordbærene i skiver.
- Læg husblasen i koldt vand i 6-8 minutter, imens piskes æggeblommerne med sukker til en luftig æggesnaps. varm citronsaften op.
- Husblasen trykkes fri for vand og lægges i den varme citronsaft.
- Når blandingen er godt og vel fingervarm, røres den i æggesnapsen.
- Æggehvider og fløde piskes stift hver for sig.
- Først vendes fløden med æggecremen, dernæst de snittede jordbær, og til sidst hviderne.
- Det hele blandes godt med forsigtigt, og hældes derefter i en skyllet skål, der kan rumme 2 L.
- Formes stilles koldt med det samme og kan forventes klar til servering efter 3-4 timer.
Fromagen kan vendes ud på et fad, den holder fint formen
Pynt med jordbær og grønt