Ovnæggekage med forårsløg og bacon

150 g bacontern, 6 forårsløg i tynde ringe, 4 æg, ½ dl fløde, 1/4 tsk groft salt, friskkværnet peber, 25-50 g revet ost

Pynt: 4 blommetomater skåret i halve

Kom baconternene på en kold pande. Steg først i ca. 2 minutter ved kraftig varme og derefter ca. 6 minutter ved jævn varme. Skru igen op på kraftig varme, tilsæt forårsløgene og steg i ca. 2-3 min. Dryp fyldet af i en si.

Pisk æg med fløde, salt og peber. Fordel bacon/forårsløg og porrer i 4 smurte kokotter/ovnfaste portionsskåle. Hæld æggeblandingen over og drys med ost. Bag æggekagerne midt i ovnen – i ca. 10 minutter ved 200°. -til den er gylden. Pynt med halve blommetomater inden servering.

Print denne post Print denne post