Lav dejen inden sengetid, sæt den i køleskabet natten over, så er der friske boller fra morgenstunden dagen efter.
150 g fintrevet gulerod, 1 1/2 spsk olie, 4 dl lunkent vand, 10 g gær, 2 tsk salt, 2 dl havregryn, 200 g durumhvedemel, ca 350 g italiensk hvedemel/pizzamel
- Rør gulerødder, olie, vand, gær, salt, havregryn, durumhvedemel sammen. Gæren skal være rørt helt ud.
- Rør hvedemelet i (dejen skal være fugtig og lidt klistret). Dæk skålen med husholdningsfilm og stil den i køleskabet natten over.
- Tag skålen ud, og lad dejen stå en times tid ved stuetemperatur.
- Hæld så dejen ud på et meldrysset bord. Form 15 boller, stil dem på bagepapir på en bageplade, og lad dem efterhæve i 10 minutter.
- Stil pladen midt i ovnen ved 225 °, og bag bollerne i ca. 20 minutter.