50 g smør, 2 dl mælk, 1 dl yoghurt naturel, 25 g gær, 1 tsk sukker, ½ tsk fint salt, 3 spsk hakket, frisk persille, 400 g hvedemel
Pensling: yoghurt naturel
- Smelt smørret, tag gryden af varmen og tilsæt mælk og yoghurt.
- Når blandingen er lillefingervarm. hældes den over i en skål.
- Rør gæren ud deri.
- Tilsæt de øvrige ingredienser (pånær lidt mel).
- Slå dejen godt sammen.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
- Tilsæt evt. resten af melet.
- Form dejen til et rundt, fladt brød (ca. 28 cm i diameter) og læg det på en plade med bagepapir.
- Rids brødet næsten igennem, så der dannes otte trekanter.
- Pensl brødet med yoghurt og sæt det midt i en kold ovn – indstil på 225° og bag i ca. 20 min..
Persille kan udelades. Brødet er ikke egnet til at gemme/frysning og smager bedst nybagt.