Citronfromage

4 blade husblas, 4 pasteuriserede æggeblommer, 100 g sukker, kornene af ½ stang vanilje, 4 pasteuriserede æggehvider, 2 usprøjtede citroner, ½ l fløde

Evt. pynt: flødeskum, små sukkeræg, tynde skiver citron, kokosmel farvet med frugtfarve

  1. Læg husblassen i blød i en skål med iskoldt vand i 10 min.
  2. Pisk æggeblommerne, sukker og vaniljekorn hvidt og skummende. Tilsæt fintrevet skal af ½ citron.
  3. Pres citronerne – du skal bruge 1 dl citronsaft. Lun citronsaften i en lille gryde.
  4. Knug husblassen let, og kom den i citronsaften.
  5. Rør indtil husblassen er opløst. Fortsæt med at røre, til væsken er “lillefingerlun”.
    Pisk æggehviderne stive.
  6. Pisk fløden til cremet, og ikke for stiv skum.
  7. Hæld den afkølede citronsaft i æggemassen i en tynd stråle, alt imens der piskes.
  8. Rør derefter rundt med en ske, til massen så småt begynder at sætte sig.
  9. Det tager nogle minutter.
  10. Vend nu først halvdelen af æggehviderne i ægge-citron-massen, derpå halvdelen af flødeskummet og derpå resten af hvider og flødeskum.
  11. Rør forsigtigt, så du ikke slår luften ud af fromagen.
  12. Fordel nu fromagen i enten portionsglas, eller i en skål.
  13. Dæk med film, og sæt fromagen på køl, til den skal serveres.

Pynt evt. fromagen med lidt flødeskum, små sukker-æg, citronskiver og kokosmel farvet med frugtfarve.

Print denne post Print denne post