Madbrød med persille

50 g smør, 2 dl mælk, 1 dl yoghurt naturel, 25 g gær, 1 tsk sukker, ½ tsk fint salt, 3 spsk hakket, frisk persille, 400 g hvedemel

Pensling: yoghurt naturel

  1. Smelt smørret, tag gryden af varmen og tilsæt mælk og yoghurt.
  2. Når blandingen er lillefingervarm. hældes den over i en skål.
  3. Rør gæren ud deri.
  4. Tilsæt de øvrige ingredienser (pånær lidt mel).
  5. Slå dejen godt sammen.
  6. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
  7. Tilsæt evt. resten af melet.
  8. Form dejen til et rundt, fladt brød (ca. 28 cm i diameter) og læg det på en plade med bagepapir.
  9. Rids brødet næsten igennem, så der dannes otte trekanter.
  10. Pensl brødet med yoghurt og sæt det midt i en kold ovn – indstil på 225° og bag i ca. 20 min..

Persille kan udelades. Brødet er ikke egnet til at gemme/frysning og smager bedst nybagt.

Print denne post Print denne post