4 blade husblas, 4 pasteuriserede æggeblommer, 100 g sukker, kornene af ½ stang vanilje, 4 pasteuriserede æggehvider, 2 usprøjtede citroner, ½ l fløde
Evt. pynt: flødeskum, små sukkeræg, tynde skiver citron, kokosmel farvet med frugtfarve
- Læg husblassen i blød i en skål med iskoldt vand i 10 min.
- Pisk æggeblommerne, sukker og vaniljekorn hvidt og skummende. Tilsæt fintrevet skal af ½ citron.
- Pres citronerne – du skal bruge 1 dl citronsaft. Lun citronsaften i en lille gryde.
- Knug husblassen let, og kom den i citronsaften.
- Rør indtil husblassen er opløst. Fortsæt med at røre, til væsken er “lillefingerlun”.
Pisk æggehviderne stive. - Pisk fløden til cremet, og ikke for stiv skum.
- Hæld den afkølede citronsaft i æggemassen i en tynd stråle, alt imens der piskes.
- Rør derefter rundt med en ske, til massen så småt begynder at sætte sig.
- Det tager nogle minutter.
- Vend nu først halvdelen af æggehviderne i ægge-citron-massen, derpå halvdelen af flødeskummet og derpå resten af hvider og flødeskum.
- Rør forsigtigt, så du ikke slår luften ud af fromagen.
- Fordel nu fromagen i enten portionsglas, eller i en skål.
- Dæk med film, og sæt fromagen på køl, til den skal serveres.
Pynt evt. fromagen med lidt flødeskum, små sukker-æg, citronskiver og kokosmel farvet med frugtfarve.
Print denne post