Medister med stuvet blomkåll

Medister med stuvet blomkål

Medister: 500 g mager (max 12 %) medister grov- eller finthakket efter smag, oliemargarine til stegning

Stuvning: 1 blomkålshoved, 35 g smør, 2 spsk. hvedemel, 3 dl mælk/blomkålsvand, 1/2 tsk. salt, 1 knivspids hvid peber.

Kartofler: 6-800 g hvide kartofler eller kartoffelbåde fra frost/tilsvarende mængde friske, der enten blot koges eller skæres ud og vendes i salt, peber og olie inden de puttes i ovnen ved 200 grader i 20-30 minutter.

Medister:

  1. Kog medisteren i letsaltet vand i ca. 15 minutter.
  2. Tag den op og lad den afkøle i ca. 10 minutter.
  3. Steg den herefter i oliemargarine på panden til den har netop den skorpe, som I er til.

Stuvning:

  1. Blomkålen koges til den er mør i letsaltet vand.
  2. Tag blomkålshovedet op og lad det dryppe af.
  3. Smør og mel bages op, der spædes op med blomkålsvand og mælk og koges ind, til saucen er jævn og har den rette konsistens.
  4. Saucen smages til og derefter blandes blomkålsbuketter stykker forsigtigt i saucen.

Print denne post Print denne post