Medister: 500 g mager (max 12 %) medister grov- eller finthakket efter smag, oliemargarine til stegning
Stuvning: 1 blomkålshoved, 35 g smør, 2 spsk. hvedemel, 3 dl mælk/blomkålsvand, 1/2 tsk. salt, 1 knivspids hvid peber.
Kartofler: 6-800 g hvide kartofler eller kartoffelbåde fra frost/tilsvarende mængde friske, der enten blot koges eller skæres ud og vendes i salt, peber og olie inden de puttes i ovnen ved 200 grader i 20-30 minutter.
Medister:
- Kog medisteren i letsaltet vand i ca. 15 minutter.
- Tag den op og lad den afkøle i ca. 10 minutter.
- Steg den herefter i oliemargarine på panden til den har netop den skorpe, som I er til.
Stuvning:
- Blomkålen koges til den er mør i letsaltet vand.
- Tag blomkålshovedet op og lad det dryppe af.
- Smør og mel bages op, der spædes op med blomkålsvand og mælk og koges ind, til saucen er jævn og har den rette konsistens.
- Saucen smages til og derefter blandes blomkålsbuketter stykker forsigtigt i saucen.