600 g laksefilet med skind om muligt, 1/2 spsk olivenolie, 1 tsk salt, friskkværnet sort peber
Rosmarinkartofler: 800 g nye kartofler, 1/2-1 dl løst pakkede rosmarinblade, 2 spsk olivenolie, 2 spsk vand, 1 spsk hvidvinseddike, 1 tsk salt, 400 g grønne asparges, 250 g cherrytomater, 100 g feldsalat
Rosmarinkartofler:
- Skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.
- Blend rosmarinbladene med vand, olie, vineddike og salt.
- Når kartoflerne er møre dampes de tørre, halveres og overhældes med dressingen.
- Knæk og blancher asparges i rigeligt saltet vand i ca. 2 minutter, lad dem derefter dryppe af og afkøle.
- Halver tomaterne og vend kartofler med dem sammen med asparges og den skyllede og afdryppede feldsalat.
Øvrigt tilbehør: 1 citron til at krydre laksen med efter stegning, og ca. 500 g groft brød/flutes
- Skær laksen i 4 stykker hvis det er et helt stykke laks.
- Pensl stykkerne med olie og krydr med salt og pebr.
- Steg eller grill laksestykkerne i ca. 3-5 minutter på hver side.
- Server straks med citron og ca 500 g groft brød.