10 små skalotteløg, 250 g brune champignoner, 125 g bacon, olie til stegning, 600 g kyllingebrystfilet, 2 spsk mel, salt, friskkværnet peber, ca 3 dl grønsagsboullion, 3 dl rødvin, 1 laurbærblad, 15 g god mørk chokolade, ½ bundt persille
Kartoffel-jordskok-mos: 2 bagekartofler, 500 g jordskokker, 1 spsk olivenolie, skal fra ½ usprøjtet citron
- Pil og skær skalotteløgene i halve.
- Rens champignonerne og skær dem i halve.
- Skær baconen i tern og steg dem sprøde i lidt olie.
- Tag baconen af panden og læg dem på fedt sugende papir.
- Brun skalotteløg og champignon i i resten af baconfedtet. skub grønsagerne ud til kanten af panden.
- Vend kyllingefileterne i melet og brun dem godt på panden sammen med grønsagerne.
- Krydr med salt og peber. Tilsæt rødvin, boullion, laurbærblad, bacon og mørk chokolade – sørg for at væsken lige dækker kyllingekødet.
- Bring retten i kog, dæmp varmen og lad det småkoge i ca. 15 minutter.
Kartoffel-jordskok-mos:
- Skræl kartofler og jordskokker og skær dem i mindre stykker.
- Kog dem helt møre i usaltet vand, det tager ca. 15-20 minutter. Hæld vandet fra – men gem ca 1½ dl.
- Mos grønsagerne groft med en gaffel og rør dem ed kogevandet og olivenolie.
- Smag til med citronskal, salt og peber.
Anret kylling i rødvin i en skål eller fad, drys med hakket persille og server mosen til.