2 dl hvedekerner, 2 dl vand, 25 g smør, 4 dl mælk, 25 g gær, 100 g Karolines Køkken kvark 1%, 1½ tsk groft salt, 1½ tsk sukker, 375 g sigtemel (ca. 7 dl), 250 g hvedemel (ca. 4 dl), sammenpisket æg til pensling, sigtemel til pynt
- Kog hvedekernerne i vand under låg i ca. 15 min.
- Smelt derefter smørret i de varme kerner.
- Tilsæt mælken og hæld blandingen i en stor røreskål.
- Køl den lidt af (lillefingervarm).
- Rør gæren ud heri.
- Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage).
- Slå dejen godt sammen.
- Dæk skålen med fx et låg og lad dejen hæve et lunt sted ca. 1 time.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
- Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til en stor bolle.
- Bank den let flad (ca. 25 cm i diameter).
- Fold pladen sammen een gang.
- Lad brødet efterhæve på en plade med bagepapir i ca. ½ time.
- Pensl brødet og drys med sigtemel.
- Bag det nederst i ovnen i ca. ½ time ved 200°.