Fritters: 600 g courgette, 1 løg, 1 fed hvidløg,100 g rasp 2 æg, 4 spsk mel, 1 tsk bagepulver, 200 g feta, 1 spsk tørret oregano 2 spsk hakket mynte, 1 bundt purløg, 1 spsk olivenolie
Tzatziki: 1 agurk, 200 g græsk yoghurt, 1 fed hvidløg, 1 spsk olivenolie, 1 spsk rødvinseddike, 2 spsk frisk mynte, salt
Fritters:
- Skyl courgetten, og riv den groft
- Kram massen fri for vand, og lad den dryppe af i en si
- Pil løg og hvidløg hak dem fint
- Bland løg, hvidløg, rasp, æg mel og bagepulver
- Smuldr feta i blandingen sammen med oreganoSkyl mynte og hak det fint
- hak purløg fint,
- Tilsæt afdryppet courgette, mynte og purløg
- Rør sammen til en fars
- opvarm olien, form flade fritters og steg dem gyldne i 3-4 min. på hver side
Thatziki:
- Skyl agurken, og flæk den på langs
- Fjern kernerne og riv derefter agurken groft
- Kom den revne agurk i en si, drys med salt, og lad det trække i 10 min.
- Pres væden fra agurken
- Bland yoghurt med presset hvidløg,olivenolie, eddike, mynte og afdryppet agurk