Mandelkage: 150 g mandler, 150 g hvid chokolade, 50 g mel, ½ tsk flagesalt, 3 store æg, 100 g smør, 100 g rørsukker
Topping: 400 g jordbær, 2½ dl fløde, 1 dl cremefraiche 38%, 2 spsk flormelis, lidt flormelis til drys og evt spiselige blomster til pynt
Mandelkage:
- Tænd ovenen på 175 grader varmluft.
- Kom mandlerne i en blender og hak dem groft.
- Hak chokoladen.
- Kom mandler, chokolade, mel og salt i en skål.
- Del æggene i hvider og blommer.
- Pisk smør og sukker cremet.
- Tilsæt æggeblommerne, en ad gangen, mens der piskes.
- Rør de tørre ingredienser i smør/sukker/æggeblommene.
- Pisk æggehviderne stive og fold dem forsigtigt i dejen.
- Spænd et stykke bagepapir i bunden af en springform på ca. 22 cm i diameter, og pensl derefter siderne med smør.
- Hæld dejen i formen, og bag kagen i 20-25 minutter, til den er gylden. Mærk evt. efter med en kødpind, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages den lidt længere tid.
- Afkøl kagen, før den sættes over på et fad.
Topping:
- Skyl og nip Jordbærrene.
- Pisk fløden til skum.
- Tilsæt cremefraiche, og pisk yderligere et øjeblik.
- Smag til med flormelis.
- Fordel creme og jordbær på kagen, og drys med sigtet flormelis.
- Pynt evt. med spiselige blomster.