Krydret lammeculotte med baba ganoush og pita

1 lammeculotte, 1 spsk. stødt spidskommen, salt og friskkværnet
peber, 1 spsk. smør og/eller olivenolie til stegning

Baba ganoush: 2 auberginer, 1 citron, 3 spsk. tahin, 1 håndfuld
bredbladet persille, 1 frisk rød chili, salt, friskkværnet peber

Til servering: ½  rød spidskål, 1 agurk, 1 håndfuld frisk mynte, 8
pitabrød

Baba ganoush:

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Halvér auberginerne, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir med skindsiden opad.
  3. Brug en gaffel til at prikke huller i skindet, og bag auberginerne i ca. 30 minutter, til de er møre.
  4. Skrab alt kødet ud af de bagte auberginer, og kassér skindet.
  5. Pres saften af citronen.
  6. Mos auberginekødet med en gaffel sammen med citronsaft, tahin, finhakket persille og finthakket chili efter smag.
  7. Smag til med salt og peber, og lad dippen køle helt af i køleskabet inden servering.

Stegning af culotte: 

  1. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Gnid det med spidskommen, salt og peber.
  2. Steg culotten i smør og/eller olie på en pande, ca. 7-10 min. på hver side, eller til den har en kernetemperatur på ca. 65°.
  3. Lad culotten hvile i 10 min., og skær den i tynde skiver.

Servering:

  1. Snit spidskålen fint, og skær agurken i skiver på skrå.
  2. Hak myntebladene groft.
  3. Lun pitabrødene, og servér med baba ganoush og lammeculotte.
Print denne post Print denne post