1 lammeculotte, 1 spsk. stødt spidskommen, salt og friskkværnet
peber, 1 spsk. smør og/eller olivenolie til stegning
Baba ganoush: 2 auberginer, 1 citron, 3 spsk. tahin, 1 håndfuld
bredbladet persille, 1 frisk rød chili, salt, friskkværnet peber
Til servering: ½ rød spidskål, 1 agurk, 1 håndfuld frisk mynte, 8
pitabrød
Baba ganoush:
- Tænd ovnen på 200°.
- Halvér auberginerne, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir med skindsiden opad.
- Brug en gaffel til at prikke huller i skindet, og bag auberginerne i ca. 30 minutter, til de er møre.
- Skrab alt kødet ud af de bagte auberginer, og kassér skindet.
- Pres saften af citronen.
- Mos auberginekødet med en gaffel sammen med citronsaft, tahin, finhakket persille og finthakket chili efter smag.
- Smag til med salt og peber, og lad dippen køle helt af i køleskabet inden servering.
Stegning af culotte:
- Dup kødet tørt med køkkenrulle. Gnid det med spidskommen, salt og peber.
- Steg culotten i smør og/eller olie på en pande, ca. 7-10 min. på hver side, eller til den har en kernetemperatur på ca. 65°.
- Lad culotten hvile i 10 min., og skær den i tynde skiver.
Servering:
- Snit spidskålen fint, og skær agurken i skiver på skrå.
- Hak myntebladene groft.
- Lun pitabrødene, og servér med baba ganoush og lammeculotte.