Souvlaki-wraps

Set i Femina 39/2017

Kød: 4 svinekoteletter, 3 spsk olivenolie, saft af 1 citron, 3 fed hvidløg, 1 spsk tørret mynte, 1 spsk tørret oregano, 2 tsk tørret rosmarin, salt og friskkværnet peber

Tzatziki: 1 agurk, salt, 2 fed hvidløg, 3 dl græsk yoghurt, saften af ½ citron, friskkværnet peber

Syltede rødløg: 1 stort rødløg eller 2 små, 2 dl æblecidereddike, 3 spsk honnig eller sukker, 1 tsk peberkorn, 2 laurbær

Til servering, 4 arabiske fladbrød ( eller tortillawraps eller pitabrød), 1 håndfuld mynteblade, 50 g rucola

Kød:

  1. Skær koteletterne i tern, og vend dem i olie, citronsaft, presset hvidløg og krydderier i en skål.
  2. Sæt kødet på køl i minimun 30 minutter, men gerne natten over.
  3. Når tzatziki og syltede rødløg er lavet steges kødet på en varm grillpande

Syltede rødløg:

  1. Pil rødløgene, og skær dem i både.
  2. Kom dem i en gryde med eddike, honning, peberkorn og laurbærblade.
  3. Giv gryden et hurtigt opkog, og hæld indholdet på et skoldet syltetøjsglas.
  4. Kan opbevares på køl i flere uger, såfremt ikke alle bliver spist.

Tzatziki:

  1. Skyl agurken og riv den groft.
  2. Drys med lidt salt og agurken dryppe af i en sigte.
  3. Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med yoghurt, citronsaft og peber.
  4. Pres den sidste væde af agurkerne med hænderne og vend agurken i yoghurten.

Server med lune fladbrød, tortillas eller pitabrød, grofthakkede mynteblade, skyllet rucola, Tzatziki og syltede rødløg

Print denne post Print denne post