Set i Femina 39/2017
Kød: 4 svinekoteletter, 3 spsk olivenolie, saft af 1 citron, 3 fed hvidløg, 1 spsk tørret mynte, 1 spsk tørret oregano, 2 tsk tørret rosmarin, salt og friskkværnet peber
Tzatziki: 1 agurk, salt, 2 fed hvidløg, 3 dl græsk yoghurt, saften af ½ citron, friskkværnet peber
Syltede rødløg: 1 stort rødløg eller 2 små, 2 dl æblecidereddike, 3 spsk honnig eller sukker, 1 tsk peberkorn, 2 laurbær
Til servering, 4 arabiske fladbrød ( eller tortillawraps eller pitabrød), 1 håndfuld mynteblade, 50 g rucola
Kød:
- Skær koteletterne i tern, og vend dem i olie, citronsaft, presset hvidløg og krydderier i en skål.
- Sæt kødet på køl i minimun 30 minutter, men gerne natten over.
- Når tzatziki og syltede rødløg er lavet steges kødet på en varm grillpande
Syltede rødløg:
- Pil rødløgene, og skær dem i både.
- Kom dem i en gryde med eddike, honning, peberkorn og laurbærblade.
- Giv gryden et hurtigt opkog, og hæld indholdet på et skoldet syltetøjsglas.
- Kan opbevares på køl i flere uger, såfremt ikke alle bliver spist.
Tzatziki:
- Skyl agurken og riv den groft.
- Drys med lidt salt og agurken dryppe af i en sigte.
- Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med yoghurt, citronsaft og peber.
- Pres den sidste væde af agurkerne med hænderne og vend agurken i yoghurten.
Server med lune fladbrød, tortillas eller pitabrød, grofthakkede mynteblade, skyllet rucola, Tzatziki og syltede rødløg
Print denne post