Æblekage (bradepande)

Fundet på Arla.dk

4 syrlige æbler, 2 æg, 150 g sukker, 50 g smeltet smør, ¾ dl mælk, 150 g hvedemel, 1 tsk bagepulver, 1½ tsk stødt kanel

Pynt: flormelis

  1. Skræl æblerne og fjern kernehuset.
  2. Skær æblerne i både og læg dem i koldt vand.
  3. Pisk æg og sukker til en luftig “æggesnaps”.
  4. Bland smør og mælk og pisk blandingen i “æggesnapsen”.
  5. Bland mel og bagepulver og vend det i æggeblandingen.
  6. Hæld dejen i en smurt bradepande (ca. 22 x 30 cm).
  7. Drys dejen med 1 tsk kanel.
  8. Hæld vandet fra æblebådene og læg dem taglagt på dejen og drys resten af kanelen over æblerne.
  9. Bag kagen midt i ovnen –  Ca. ½ time ved 200°.

Servers lun evt. med cremefraiche

[print link]