Fundet på Arla.dk
4 syrlige æbler, 2 æg, 150 g sukker, 50 g smeltet smør, ¾ dl mælk, 150 g hvedemel, 1 tsk bagepulver, 1½ tsk stødt kanel
Pynt: flormelis
- Skræl æblerne og fjern kernehuset.
- Skær æblerne i både og læg dem i koldt vand.
- Pisk æg og sukker til en luftig “æggesnaps”.
- Bland smør og mælk og pisk blandingen i “æggesnapsen”.
- Bland mel og bagepulver og vend det i æggeblandingen.
- Hæld dejen i en smurt bradepande (ca. 22 x 30 cm).
- Drys dejen med 1 tsk kanel.
- Hæld vandet fra æblebådene og læg dem taglagt på dejen og drys resten af kanelen over æblerne.
- Bag kagen midt i ovnen – Ca. ½ time ved 200°.
Servers lun evt. med cremefraiche
[print link]