Fundet i SpiseLiv ( et tillæg til Boligliv 10/2014)
1 løg, 2 gulerødder, 150 g selleri, 150 g hvidkål uden stok, 1 spsk olivenolie, 1 tsk stødt karry, 1 fed hvidløg, 100 g feta eller salattern, 1 håndfuld persille, salt og friskkværnet peber, 2 spsk hvedemel+ lidt koldt vand til pensling, 5 plader filodej, ½ dl vindruekerneolie til stegning
Tilbehør: 1 dl sød chilisauce
- Hak løget. Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet. Riv sellerien, og snit kålen fint.
- Varm olien på en slip-letpande, og rist karryen af.
- Steg løg, gulerødder, selleri og kål sammen med presset hvidløg. Steg til kålen er næsten mør.
- Tag panden af varmen, og vend grønsagerne med fetaost i tern og hakket persille.
- Smag til med alt og peber.
- Rør mel og vand til en klistret masse.
- Skær hver filodej ud i 4 stykker.
- Kom fyld på den smalle side af dejen.
- Pensl kanterne med melet.
- Fold kanterne ind og rul tæt omkring fyldet.
- Varm en gryde med vindruekerneolie.
- Steg rullerne sprøde i olien i ca. 5 minutter, og læg dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
- Server med sød chilisauce.