Napoleonshatte

Mørdej: 150 g mel, 150 g smør, 50 g sukker, 1 æggeblomme

Fyld: 100 g marcipan, 2 spsk past æggehvide, 2-3 spsk flormelis

Pynt: smeltet mørk chokolade

Mørdej:

  1. Skær smørret i små tern og bland det i melet, smuldr det derefter, så det ender med at ligne revet ost.
  2. Tilsæt sukker og æggeblomme og saml hurtigt dejen.
  3. Lad dejen stå på køl i minimum 1 time.
  4.  Rul mør dejen ud og udstik 6 cm store cirkler.
  5. Rør marcipanen med hvider og sukker og læg en lille rund kugle på hver mørdejs-cirkel.
  6. Tryk dejen sammen fra 3 sider omkring marcipanmassen.
  7. Bag kagerne i 12-14 minutter, ved 200 grader.
  8. Dyp bunden af de afkølede kager i smeltet mørk chokolade, stil dem på siden og lad kagerne stå lidt køligt så chokoladen kan stivne.

Både den rå dej og de færdigbagte og chokoladedyppede kager er fryseegnede.

Print denne post Print denne post