Mørdej: 150 g mel, 150 g smør, 50 g sukker, 1 æggeblomme
Fyld: 100 g marcipan, 2 spsk past æggehvide, 2-3 spsk flormelis
Pynt: smeltet mørk chokolade
Mørdej:
- Skær smørret i små tern og bland det i melet, smuldr det derefter, så det ender med at ligne revet ost.
- Tilsæt sukker og æggeblomme og saml hurtigt dejen.
- Lad dejen stå på køl i minimum 1 time.
- Rul mør dejen ud og udstik 6 cm store cirkler.
- Rør marcipanen med hvider og sukker og læg en lille rund kugle på hver mørdejs-cirkel.
- Tryk dejen sammen fra 3 sider omkring marcipanmassen.
- Bag kagerne i 12-14 minutter, ved 200 grader.
- Dyp bunden af de afkølede kager i smeltet mørk chokolade, stil dem på siden og lad kagerne stå lidt køligt så chokoladen kan stivne.
Både den rå dej og de færdigbagte og chokoladedyppede kager er fryseegnede.