Paella med nordisk islæt

1 løg, 2 fed hvidløg, 1 spsk olivenolie, 4 dl parboiled ris, 1 brev safran a´1/2 g, 7 dl vand, 1 dl tør hvidvin, 2 spsk konc. kyllingefond, 1 dl passerede tomater (passata), 1/2 tsk salt, friskkværnet peber, 300 g god varmrøget laks, 200 g pillede rejer, ca 1/2 kg blåmuslinger i skal, 1/2 dl hvidvin og 1 hakket fed hvidløg til dampning, 1 rød peber, 1 fennikel, 1/2 squash, 1 citron i både, frisk oregano, persille eller timian til pynt

  1. Pil og hak løg og hvidløg, og sted dem i olien med ris og safran på en stor pande. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  2. Når ris/løg er gennemvarmede/stegte, hæld da blandinen over i en gryde til videre kogning.
  3. Tilsæt fond, tomater, vand og hvidvin og lad retten koge i 15 minutter.
  4. Ordn grønsagerne – peberfrugt og fennikel i skiver og squash i tern.
  5. Steg da grønsagerne på en pande i et par minutter og vend dem derefter i paellaen.
  6. Grønsager og paella kogervidere i 5 minutter, hvorefter rejer, laks i mundrette bidder og nydampede muslinger vendes deri og varmes igennem (må ikke koge for læng, så bliver rejerne triste og seje.

Server med citronbåde og friske krydderurter drysset med let hånd.

Print denne post Print denne post