Naan (12 stk)

20 g gær, 2 1/2 dl. lunken vand, 4 spsk. fromage frais, 2 tsk. salt,  ca. 325 g. hvedemel, 75 g. rugmel,  2,5 tsk. olie til stegning

Gæren røres ud i halvdelen af vandet, fromage frais og salt tilsættes. Tilsæt ca. 300 g, mel og ælt dejen så den bliver elastisk, tilsæt evt. lidt mere mel. Dejen æltes godt igennem og hæver lunt og tildækket med et fugtigt viskestykke til dobbelt størrelse ca. 1 time. Ovnen tændes på højeste varme og sæt en bageplade så højt oppe som muligt.Dejen æltes igennem og deles til 12 stykker som hver rulles ovalt ud med en kagerulle knap 1 cm tykke. Bag brødene ca 2 min på hver side.Brødene tages ud af ovnen. dernæst kommes der lidt olie på en stegpande hvorpå brødene “steges” kort på begge sider så de bliver flot rustikke lige før servering (denne procedure kan man vente med lige inden brødene serveres, så altså kan brødene laves tidligere på dagen og så blot varmes op på panden).
Brødene er fryseegnede.

Opskrift venligst stillet til rådighed af Mette Vinter,  Prof. Bac, i Ernæring og Sundhed.

Print denne post Print denne post