Tærtedej: 60 g smør, 140 g grahamsmel, 60 g mel, 100 g fromage frais, 1 tsk salt
Fyld: 500 g grønne asparges, 5 æg, 1 1/2 dl creme fraiche 9 %, 1/2-2 tsk salt og peber
Tærtedej:
- Bland melsorter og salt godt sammen. skær det kolde smør i tern og fordel det godt i melet, saml dejen med fromage frais og stil den på køl ca. 30 minutter.
- Fordel dejen i en lille tærteform og prik bunden godt med en gaffel.
- Forbag tærtebunden ved 180 grader i 10 minutter.
Fyld:
- knæk aspargsene og kog dem møre 1-2 minutter i letsaltet vand, dryp dem godt af.
- Bland æg, cremefraiche, salt og peber godt sammen.
- Læg asparges i den forbagte tærtebund og hæld derefter æggeblandingen henover.
- Bag tærten færdig ved 180 grader i 30 minutter.
Bør serveres med 800 g blandet salat og 500 g kyllingefilet stegt, grillet eller ovnbagt
Print denne post