Handies

Dej: 300 g mel, 200 g fuldkornshvedemel, 150 g oliemargarine eller smeltet smør, 50 g gær, ca. 2 1/2 dl mælk 1 tsk salt

Forslag til fyld:

1: halve pølser og ketchup

2: kogt eller stegt kyllingefilet i skiver med spinat og grøn pesto

3: skinkestrimler, ketchup og revet ost

4 spinat, dampede gulerødder og fetaost

Opvarm mælken til ca 37 grader og opløs derefter gæren deri. tilsæt mel og øvrige ingredienser og ælt dejet til den er dejlig smidig. Del dejen i to og lad den hæve i ca. 40 minutter (til dobbelt størrelse). Rul hver dejkugle ud til en firkant på ca. 20x20cm, og lad dejen hvile i ca, 5 minutter. Rul dem ud endnu en gang og del dernæst hver firkant i 4 små kvadrater. Læg fyld på midten af kvadraterne og fold først venstre side indover fyldet, så højre side, så den øverste og til sidst den nederste indover. Placér “Handies´ne” med sammenføjningen nedad, så undgår du at de åbner sig under bagningen. Lad hæve i 15 minutter og pensl med sammenpisket æg. Bages midt i ovnen ved 225 (210 ved varmluft) grader i 15 minutter. Serveres lune med grønsagsstave eller salat.

Print denne post Print denne post