Hjemmebagte hveder, 12 stk, fryseregnede

Hjemmebagte hveder, 12 stk, fryseregnede

100 g gær, 100 g smør, 4 dl mælk, 2 tsk salt, 1 spsk sukker, 3 æg, ca. 700 g mel, evt et knivspids kardemomme(pulver), mælk eller vand til pensling

  1. Smelt smørret og rør det sammen med mælken.
  2. Lad det blive fingervarmt.
  3. Rør gæren ud i væsken og tilsæt sukker og salt.
  4. Pisk æggene sammen og tilsæt dem derefter.
  5. Ælt dejen godt sammen med melet.
  6. Sæt dejen til hævning under et fugtigt viskestykke i ca. en halv time.
  7. Slå dejen sammen efter hævning og form 12 boller, der placeres tæt i en lille smurt bradepande, således at de ved efterhævningen hæver sammen.
  8. Efterhævningen foregår ved at du sætter bradepanden oven på en gryde med kogende vand i 15 minutter, hvorefter der pensles med vand/mælk og bradepanden sættes midt i en 200° varm ovn i ca. 15 minutter.
  9. Ved servering skal hvederne flækkes og ristes/bages færdige ved 225-250° i ca 15 minutter.

Helt nybagte/ristede hveder bør nydes lune med smør på.

Print denne post Print denne post