Bund: 10 digestivekiks, 2 spsk sukker, 50 g smeltet smør
Is: 3 pasteuriserede æggeblommer og -hvider, 3 dl fløde, 1 1/2 dl sukker, skallen og saften (1 1/2dl) af 2 usprøjtede citroner, 2 dl cremefraiche, 25 g mælkechokolade.
Desuden: 1 dl karamelsauce
Bund:
- Tænd ovnen på 175 grader, smør en springform på ca. 24 cm i diameter og spænd bagepapir ind over bunden.
- Hak kiksene, gerne i en foodprocessor e.l..
- Tilsæt smeltet smør og sukker, og tryk massen ud i springformen.
- Bag bunden midt i ovnen i ca. 5 minutter og lad den afkøle.
Is:
- Pisk hviderne helt stive, pisk fløden til flødeskum, og pisk sukker og blommer luftigt.
- Tilsæt citronsaft og -skal til æggeblomme/sukkerblandingen.
- Vend derefter cremefraiche, flødeskum og hvider i massen.
- Læg ismasse og karamel skiftevis ovenpå den afkølede bund (afslut med karamel i en dekorativ spiral).
- Frys isen i mindst 6 timer.
Tag iskagen ud ca. 15 minutter før den skal serveres, Høvl mælkechokolade ud over iskagen inden den kommer på bordet.