Stegte ris

Stegte ris

4-5 spsk neutral olie, 1 tsk sambal oelek, 3 fed hvidløg, 1 spsk revet ingefær, 1 stort løg, 3 gulerødder, 4 æg, 500 gram ris, kogte, kolde, 1 spsk fishsauce, 1/2 dl god soya, 1spsk sesamolie, 350 g kylling kogt eller stegt

  1. Skræl løg og gulerødder.
  2. Skær begge dele i små tern. Ca 3-4 mm store.
  3. Opvarm wok eller sautepande til  den ryger svagt.
  4. Tilsæt olie, sambal oelek, ingefær, presset hvidløg og rør rundt så det hele blander sig.
  5. Efter ca 1/2 minut eller sådanne noge tilsættes gulerødderne.
  6. Når gulerødderne får farve så tilsæt løgene.
  7. Der steges til løgene er blevet klare.
  8. Knæk nu æggene ud over grønsager og hav konstant omrøring til æggemassen er stivnet.
  9. Tilsæt nu risene og steg til de er svagt gyldne.
  10. Tilsæt så sesamolie, soya og fishsauce og fordel det godt i risene.
  11. Tilsæt det ituskårne kød og steg til kødet er gennemvarmt.

Server rygende varmt evt med lidt godt brød.

Børnekarakter 4

ramen 4

Print denne post Print denne post

 

En tanke om “Stegte ris”

Der er lukket for kommentarer.