Grød: 8 dl mælk, 2 dl vand, 2 dl grødris, ½ tsk groft salt, 1 tsk vanille
Tilbehør: 1½ spsk kanelsukker blandet med 1 dl sukker, rød saftevand, smør
- Kom vand og ris i en dyb/høj skål (mindst 4 L).
- Dæk skålen med plastfilm beregnet til mikrobølgeovn.
- Lav et lille hul i midten af filmen, og kog grøden i mikrobølgeovnen i ca. 4 minutter ved fuld effekt.
- Tag skålen ud, omrør, tilsæt så mælken og dæk med filmen igen.
- Fortsæt kogningen i 5 minutter ved fuld effekt.
- Kog derefter grøden ved ca. 40% af mikroovnenes fulde effekt i ca. 20 min (stadig tildækket af film).
- Tag skålen ud, fjern filmen, tilsæt salt og vanille, omrør og kog så ved fuld effekt i 4-5 minutter, indtil grøden har den rette konsistens.
Opsamling
Opskriftsnavn
Risengrød (i mikroovn)
Publiseret d.
Forberedelsestid
Koge- Stege eller Bagetid
Totalt tidsforbrug
Vurdering
3 Review(s) Based on