5 dl vand, 2 dl havregryn, 25 g gær, 1 dl yoghurt eller andet surmælksprodukt, 180 g durumhvedemel, 2 spsk olie, 2 tsk salt, ca. 500 g hvedemel, 1 sammenpisket æg til pensling og havregryn til pynt.
- Kog havregrynene med vandet i ca 2 minutter. Afkøl havregrøden til den er lunken og tilsæt da gæren.
- Rør så yoghurt, olie, salt og durummel i.
- Dæk skålen med film og stil dejen til 1. hævning i en halv time.
- Rør resten af melet i, ælt dejen godt igennem og stil så dejen til 2. hævning i 1 time.
- Del dejen i 2 og form et franskbrød af den ene halvdel og sæt det på bagepladen.
- Den anden halvdel rulles ud i en firkant ca. 3 cm tyk, og den deles så i de ønskede antal tern/boller 10-20 stk.
- Bollerne sættes på en anden bageplade og både brød og boller skal efterhæve (3. hævning) i 15 minutter.
- Pensl brød og boller med sammenpisket æg og drys med havregryn, og bag ved 200 grader bollerne i ca. 12-15 minutter og brødet i ca. 25-30 minutter.
- Tjek om brød og boller er gennembagte ved at banke dem på undersiden, hvis lyden er hul er bagværket færdigt.
Se flere billeder på min Flickr side.
Print denne post