Flæskesteg med italienske urter

Steg: Ca. 1,5 kg svinekam/flæskesteg, ca. 2 tsk groft salt, 1 fed hvidlæg, 1 tsk tørret salvie, 1 tsk tørret rosmarin, 1/4 tsk friskkværnet peber, 1 lille bundt timian, 2-3 skrællede kartofler, 300 g tørrede frugter (abrikos, svesker og figner), 2,5 dl hvidvin, 2,5 dl vand.

Sauce: skyen fra stegefadet, 2 tsk Maizena, 1/2 dl vand eller fløde, salt og friskkværnet peber

Honningglaserede kartofler: 1,5 kg pillekartofler (eller perlekartofler på glas, husk nettovægt), 4 spsk honning

Rå rødkålssalat med balsamicodressing: 1 lille rødkål (ca. 1 kg), 1 lille rødløg, 100 g soltørrede tomater, 50 g valnøddekerner, 3 spsk olivenolie, 3 spsk balsamico, 1/2 tsk salt og friskkværnet peber.

Eller server alm. rødkål til retten.

Steg:

  1. Kig efter om sværen er skåret ordentligt igennem, ellers bliver de ikke sprøde. Hvis ikke – så skær selv en ekstra gang med en skarp kniv.
  2. Skær ligeledes sværen på langs med 2 cm´s mellemrum, så den bliver til små tern.
  3. Gnid sværen grundigt med salt. Drys også salt på undersiden af stegen.
  4. Hak hvidløget fint, og bland det med rosmarin, salvie og peber.
  5. Gnid undersiden af flæskestegen med denne blanding.
  6. Læg flæskestegen på en ovnrist.
  7. Læg timiankvistene under stegen.
  8. Læg et par halve skrællede kartofler under den tynde ende, så stegen ligger helt vandret.
  9. Bland de tørrede frugter, hvidvin og vand i et ovnfast fad.
  10. Sæt risten med flæskestegen midt i en kold ovn, og stil fadet med de tørrede frugter på en bageplade under stegen.
  11. Tænd ovnen på 200 grader (180grader ved varmluftovn), og steg flæskestegen i ca. 1 1/2 time.
  12. Hvis sværen ikke er sprød efter 1 1/2 time, kan du stege den under ovnens grill ved høj varme, men hold godt øje med den, så ikke den brænder på.

Rå rødkålssalat:

  1. Snit rødkålen fint, pil rødløget og skær det i tynde skiver.
  2. Skær de soltørrede tomater i strimler.
  3. Pisk olie, balsamico, salt og peber til en dressing.
  4. Bland rødkål, løg og soltørrede tomater grundigt sammen med dressingen i en stor skål.
  5. Drys med valnødder.

Honningglaserede kartofler:

  1. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand i ca. 15 minutter.
  2. Pil kartoflerne.
  3. Kog honning op i en stor pande til det bruser og bliver gyldent.
  4. Skyl kartoflerne i koldt vand og svits dem i honningen til de er gyldenbrune. (kartoflerne kan koges og pilles dagen før, såfremt de har stået på køl til de skal bruges).

Sauce:

  1. Sigt saucen fra det ovnfaste fad op i en lille gryde.
  2. Gem de tørrede frugter.
  3. Fjern så meget af fedtet som muligt fra overfladen af saucen.
  4. Rør Maizena med vand eller fløde, og hæld blandingen i saucen under omrøring.
  5. Kog saucen godt igennem i 2 minutter under omrøring og smag til med salt og peber.

Skær stegen i skiver og anret på et fad. Fordel de tørrede frugter rundt om stegen, og server med de honningglaserede kartofler, rå rødkålssalat og sauce.

Print denne post Print denne post

En tanke om “Flæskesteg med italienske urter”

  1. Helt igennem fantastisk sovs må jeg sige! Og det skader ikke at de brunede kartofler får lidt honningsmag. Lidt mere børnevenligt faktisk.

Der er lukket for kommentarer.