Kringle

Kringle

Dej: 300 g mel, 1 pk gær, 2 spsk vand, 2 æg, 50 g sukker, 200 g blødt smør i tern

Fyld: 75 g smør og 75 g sukker – rørt til en remmonce, ca 200 g revet råmarcipan

Pynt: sammenpisket æg, hakkede mandler, perlesukker.

  1. Rør gæren ud i de 2 spsk lunken vand.
  2. Tilsæt æggene og pisk det godt sammen.
  3. Tilsæt mel, sukker og smør, og ælt dejen til den er glat og ensartet.
  4. Stil dejen til hævning i 45 minutter, tildækket og lunt. Den skal gerne blive ca. dobbelt så stor.
  5. Form dejen til en lang pølse og rul den ud til en plade med ca.-målene 15 x 85 cm.
  6. Rør remmoncen sammen og fordel den på midten af dejen i hele dejens længde, fordel derefter den revne marcipan på samme måde.
  7. Fold dejens sider ind mod midten, så de lige overlapper hinanden.
  8. Form stangen til en kringle eller en krans og placer den på bagepapir og bageplade.
  9. Sæt da kringlen til efterhævning lunt og tildækket  til dobbelt størrelse, hvilket burde tage godt 1/2 time.
  10. Forvarm ovnen til 200° (varmluft), pensl med sammenpisket æg, drys med hhv. mandler og perlesukker og bag så kringlen midt i ovnen i ca. 12 minutter.
  11. Køl kringlen af på en bagerist inden servering.

Print denne post Print denne post