Dej: 300 g mel, 1 pk gær, 2 spsk vand, 2 æg, 50 g sukker, 200 g blødt smør i tern
Fyld: 75 g smør og 75 g sukker – rørt til en remmonce, ca 200 g revet råmarcipan
Pynt: sammenpisket æg, hakkede mandler, perlesukker.
- Rør gæren ud i de 2 spsk lunken vand.
- Tilsæt æggene og pisk det godt sammen.
- Tilsæt mel, sukker og smør, og ælt dejen til den er glat og ensartet.
- Stil dejen til hævning i 45 minutter, tildækket og lunt. Den skal gerne blive ca. dobbelt så stor.
- Form dejen til en lang pølse og rul den ud til en plade med ca.-målene 15 x 85 cm.
- Rør remmoncen sammen og fordel den på midten af dejen i hele dejens længde, fordel derefter den revne marcipan på samme måde.
- Fold dejens sider ind mod midten, så de lige overlapper hinanden.
- Form stangen til en kringle eller en krans og placer den på bagepapir og bageplade.
- Sæt da kringlen til efterhævning lunt og tildækket til dobbelt størrelse, hvilket burde tage godt 1/2 time.
- Forvarm ovnen til 200° (varmluft), pensl med sammenpisket æg, drys med hhv. mandler og perlesukker og bag så kringlen midt i ovnen i ca. 12 minutter.
- Køl kringlen af på en bagerist inden servering.