Bøffer: 800 g hakket oksekød 10%, olie til stegning, salt og friskkværnet peber
Kryddersmør: 1 dl frisk estragon, 50 g blødt smør, salt og lidt limesaft
Søde kartofler: 10-12 søde kartofler (eller alm. kartofler), 4 stilke frisk timian, lidt ekstra jomfruolivenolie, lidt salt
Tilbehør iøvrigt: en blandet grøn salat evt. vendt med vinagrette
Kryddersmør:
- Hak estragonen og rør det sammen med det bløde smør.
- Smag til med salt og limesaft, og sæt så kryddersmørret på køl.
Søde kartofler:
- Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker.
- Vend kartoffelstykkerne med hakket timian, lidt olie og salt.
- Bag kartoflerne ved 200 grader i ca. 20 minutter, eller til de er møre og gyldne.
Bøffer:
- Form 4 eller 8 hakkebøffer og steg dem i olie på en varm pande.
- Kødet skal kun lige gennemsteges.
- Krydr med salt og peber efter stegning, og server straks de “brand”-varme bøffer med salat, koldt kryddersmør og varme søde kartofler.