500 g kogte nye kartofler, 2 løg, 1 spsk olivenolie, 1/2 dl fintklippet purløg, 8 æg, 1 tsk salt, friskkværnet sort peber, 100 g røget (eller gravet) laks skåret i strimler, 60 g friskost, 1 spsk fintrevet peberrod
Tilbehør i øvrigt: blandet grøn salat og groft rugbrød
- Rør friskosten med den revne peberrod og sæt på køl.
- Skær kartoflerne i både, pil løgene og skær dem i tynde skiver.
- Steg kartofler og løg til løgene er møre (uden at løgene har taget farve).
- Pisk æg med salt og peber og hæld æggemassen over kartofler og løg.
- Lad æggemassen stivne lidt og lad den ikke-stivnede æggemasse komme nær pandens bund ved at lette på det allerede stivnede.
- Hold lav temperatur på panden i ca. 5 minutter og når æggekagen er lige ved at være færdig, lægges laks og friskost med peberrod oven på og der lægges låg over og steges videre i ca. 3 minutter. Inden servering drysses med purløg.