Kylling: 1 kylling på 1,2–1,5 kg, 1 spsk. olie, 2 spsk. barbq sauce, 1 tsk. salt, 1–2 tsk. stærk paprika, 2 spsk. olivenolie
Grønsager: 6 mellemstore kartofler, 2 gulerødder, 1 broccoli, ½ blomkålshoved, 1 rødløg, 2 spsk. olivenolie, 1 tsk. salt, evt. 1 dl sorte oliven
“Sauce”: græsk yoghurt (10 %), evt. smagt til med lidt knust hvidløg og salt
Kylling:
- Skyl kyllingen indvendig, og tør den med køkkenrulle.
- Del kyllingen i 8 dele.
- Bland olie og barbeque sauce og pensl kyllingen på både yder- og indersiden.
- Drys med salt og til sidst et jævnt lag paprika hen over kyllingestykkerne.
Gøntsager:
- Skyl og skrub kartoflerne.
- Del dem i både.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i tykke skiver. Skyl broccoli og blomkål.
- Del dem i mindre buketter.
- Pil løget, og skær det i både.
- Bland grønsagerne med olie og salt og fordel grønsagerne omkring kyllingen. Fordel evt. oliven henover.
- Steg midt i ovnen,ca. 30–40 min.
- Tjek om kødet er gennemstegt ved at prikke med en kødnål så tæt på lårbenet som muligt og se om kødsaften er klar og gennemsigtig.
- Server straks med den græske yoghurt (evt. smagt til med knust hvidløg og salt.)