Pastasalat med varmrøget laks og sauce verte

Fundet i SpiseLiv ( et tillæg til Boligliv 10/2014)

Sauce verte: 1 dl bl. krydderurter, 1 fed hvidløg, ½ dl cremefraiche, 1 spsk mayonnaise, salt og friskkværnet peber

Pastasalat: 1 bundt grønne asparges, 100 g babyspinat, 1 rødløg, 4 dl tørret pasta (konkylier el lign.), 400 g varmrøget laks, salt og friskkværnet peber, 1 bakke karse

Tilbehør: Ristede skiver af lækkert surdejsbrød

Sauce verte:

  1. Kom krydderurter, i en blender med presset hvidløg og cremefraiche.
  2. Blend til en dressing.
  3. Vend mayonnaise i dressingen og smag til med salt og friskkværnet peber.

Pastasalat:

  1. Knæk den nederste træede ende af aspargesene.
  2. Skær asparges i snitter på langs.
  3. Skyl spinaten godt og afdryp.
  4. Skær løget i tynde ringe.
  5. Kog pastaen som angivet på emballagen. Det sidste minut koges asparges med.
  6. Afdryp pasta og asparges.
  7. Vend pasta med spinat, løg og varmrøget laks delt i flager.
  8. Dryp sauce verte over salaten, og krydr med salt og friskkværnet peber.
  9. Drys med karse.

Tilbehør:

  1. Grill eller rist brødet på begge sider, og server til pastasalaten.

[Print_link]