Fra Femina 37/2015
Kylling: 500 g kyllingeinderfilet, salt og friskkværnet peber, 2 spsk olivenolie til stegning
Rispilaf: 200 g jasminris, 1 skalotteløg, 1 fed hvidløg, 1 fennikel, 2 spsk olie til stegning, ½ tsk stødt koriander, ½ tsk gurkemeje, 4 dl hønseboullion, salt og friskkværnet peber
Drys: 50 g mandler og 2-3 kviste bredbladet persille
Rispilaf:
- skyl risene i en sigte.
- Pil og hak løg og hvidløg helt fint.
- Rens fennikel og snit den fint, evt. på et mandolinjern.
- Steg løg og hvidløg i olie i en stor gryde, til de er klare.
- Tilsæt fennikel og steg videre i 4-5 minutter.
- Krydr med koriander og gurkemeje og lad det stege under omrøring i ½ minut, til det dufter.
- Tilsæt ris og steg i 3 minutter, til risene bliver klare.
- Hæld boullion i gryden, og krydr med salt og peber.
- Læg låg på gryden og lad risene simre i 15-20 minutter, til al væden er absorberet.
- Tag gryden fra varmen og løsn risene med en gaffel.
- Dæk gryden med et foldet rent viskestykke og lad risene trække i 10 minutter.
Kylling:
- Krydr kyllingefileterne med salt og peber og steg den i olie på en pande, ca. 4 minutter på hver side.
- Tag kyllingefileterne af panden.
- Skyl og tør panden af
Drys:
- Rist mandlerne på den tørre pande.
- Lad dem køle af og hak dem groft.
- Skyl og nip persillen
Server kyllingefileterne med rispilaf drysset med mandler og persille
Print denne post